پایان نامه مقایسه رضایت از زندگی زناشویی در زنان شاغل و خانه دار

پایان نامه مقایسه رضایت از زندگی زناشویی در زنان شاغل و خانه دار پایان نامه مقایسه رضایت از زندگی زناشویی در زنان شاغل و خانه دار

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 57 KB

تعداد صفحات : 42

بازدیدها : 224

برچسبها : رضایت از زندگی رضایت زناشویی زندگی زناشویی زنان شاغل اشتغال زنان

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مقایسه رضایت از زندگی زناشویی در زنان شاغل و خانه دار ساکن شهر تهران

معرفی پایان نامه مقایسه رضایت از زندگی زناشویی در زنان شاغل و خانه دار ساکن شهر تهران

بیان مساله

یکی از اختلافاتی که در جریان ازدواج و زناشویی به وجود می آید مربوط به نقشهای برابر زن و مرد در زندگی است. منظور از این نقشهای برابر نقشهایی است که برای هر دو جنس در زندگی مطرح است مثل پدر یا مادر بودن ولی چیزی که در اینجا مورد نظر می باشد؛ نقش نان آور خانه بودن است که امروزه در جوامع نوین زنان این نقش را نیز ایفا می کنند.

کار بسیاری از زوجها بر سر تقسیم وظایف و اینکه زن و شوهر هر کدام موظف به انجام چه مسئولیتهایی هستند به اختلاف می کشد.

از دیر باز بر اساس یک رسم متداول نقش مرد در خانواده تحصیل درآمد و نقش زن انجام کارهای خانه و نگهداری از بچه ها بوده است. اما وقتی هر دو بیرون از خانه کار می کنند زن اغلب مسئولیت دوگانه ای پیدا می کند. امروزه زن و شوهر در کار تامین درآمد و انجام وظایف خانه داری با هم مشارکت می کنند و گاه زن و شوهر در انجام این وظایف یکدیگر را متهم به زیر پا گذاشتن پیمان نامه ازدواج می کنند.

می خواهیم در این پایان نامه به این نتیجه برسیم که آیا اساسا اشتغال زن در زندگی خصوصی او تاثیرگذار است؟ آیا اشتغال زن کمک کننده است یا آزار دهنده؟ آیا زنان شاغل نسبت به زنان خانه دار رضایتمندی بیشتری در زندگی زناشویی خود احساس می کنند؟ آیا زنان خانه دار با توجه به وقت بیشتری که برای انجام امور منزل دارند از زندگی زناشویی خود راضی هستند؟ آیا شوهران زنان خانه دار از آنها بیشتر راضی هستند؟

به طور کلی مساله پژوهش حاضر این است که آیا اشتغال یا عدم اشتغال زن تاثیری در روابط زناشویی آنها و رضایت از آن دارد؟ و اگر تاثیر دارد در چه زمینه هایی دیده می شود؟

رضایت زناشویی

رضایت از زندگی زناشویی یک هدف معنوی است. رضایت فرد از رابطه بستگی به کیفیت رابطه دارد و مبنی بر دو عامل ادراک فرد از نتایج رابطه و سطح مقایسه کلی وی بستگی دارد. اگر رابطه ای مطلوب باشد و با امیدها و انتظارات هماهنگ باشد در نتیجه رابطه رضایت بخشی است.

ادراک فرد از مطلوبیت یک رابطه، رضایتمندی را تحت تاثیر قرار می دهد، به طور کلی ممکن است رابطه مانعی برای فرد داشته باشد و او رابطه را رضایت بخشی نداند.

یکی از عوامل موثر در رضایتمندی زناشویی سطح فرهنگی خانواده پدر و مادری زن و شوهر است. فرهنگ عبارت از مجموعه ای از افکار، نگرشها و روش های مواجه شدن با مسائل مختلف است که می توان از آن به عنوان یکی از عوامل تعیین کننده نحوه رفتار افراد با یکدیگر نام برد. جوامع مختلف از دیرباز دارای فرهنگهای گوناگون بوده اند و هر وقت مردمی از فرهنگ متعالی تر و برتر برخوردار باشند رفتارهایشان با یکدیگر متکامل تر و متعادلتر خواهد بود. ...

زنان شاغل و رضایت از زندگی زناشویی

بر اساس یافته های یک پژوهش میزان رضایت از زندگی زناشویی در زنان شاغل بالاتر از حد متوسط است بطوریکه زنان شاغل بیش از زنان غیرشاغل از زندگی زناشویی احساس رضایت دارند. این پژوهش که توسط کمیسیون امور بانوان استان تهران در سال 1379 انجام شده همچنین حاکی از آن است که اکثریت زنان شاغل یعنی 60% آنها که دارای نقش دوگانه (در خانه و جامعه) هستند بالاترین میزان رضایت از زندگی زناشویی به آنها تعلق دارد، این در حالی است که فقط حدود 29% زنان شاغل صرفا نقش زنانه دارند ولی برای بقیه، نقش زنانه در درجه دوم قرار دارد. طبق این تحقیق نقش دو جنسیتی زنان شاغل ناشی از آن است که در اینگونه زنان و همسرانشان، نقشهای جنسیتی سنتی و صرفا مردانه و زنانه کمرنگ شده است و همکاری بیشتر مردان در انجام وظایف سنتی زنانه، رضایت زناشویی را بالا برده است.

همچنین طبق این پژوهش 92% زنان شاغل از حمایت همسران خود به طور نسبی و یا زیاد برخوردارند و شاغل بودن آنها باعث شده که شوهرانشان حمایت بیشتری از آنان داشته باشند.

اما لزوما زنانی که دارای نقش دو جنسیتی هستند از حمایت بیشتری از سوی همسران خود، نسبت به زنانی که دارای نقشهای دیگر هستند برخوردار نیستند. ...

فصل اول : کلیات پژوهش

مقدمه

بیان مسئله

سوالات پژوهش

فرضیه های پژوهش

اهداف پژوهش

اهمیت و ضرورت پژوهش

تعریف متغیرهای پژوهش

فصل دوم : پیشینه های پژوهش

مقدمه

تعریف ازدواج

عشق و ازدواج

مقاصد ازدواج

رضایت زناشویی

نکته مهم مربوط به مکمل های زناشویی در ازدواج

اشتغال زن

تعریف شغل و اشتغال

علل کار کردن

اشتغال زنان و برداشتهای متعدد

انگیزه ها و عوامل اشتغال زن

آثار و نتایج اشتغال زن

اثرات اشتغال زن بر شوهر

زنان شاغل و رضایت از زندگی زناشویی

مروری بر پژوهش های داخلی

مروری بر پژوهش های خارجی

فصل سوم : روش پژوهش

مقدمه

طرح پژوهش

جامعه آماری

روش نمونه برداری

ابزار پژوهش

پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ

روایی و اعتبار پرسشنامه اینریچ

روش ارائه و نمره گذاری پرسشنامه

روش گردآوری داده ها

روش تحلیل آماری

فصل چهارم : یافته های پژوهش

مقدمه

جدول -

جدول -

جدول -

جدول -

جدول -

جدول -

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

مقدمه

خلاصه تحقیق

نتیجه گیری

پیشنهادها

محدودیت ها

منابع

پیوست

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید