دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 113 KB
تعداد صفحات : 24
بازدیدها : 444
برچسبها : خانواده درمانی روانشناسی خانواده سلامت خانواده مدیریت خانواده
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپژوهش درس خانواده درمانی رشته مدیریت خانواده
بخشی از متن مقاله
خانواده درمانی واژه ای است که به روش های کار با خانواده های دارای مشکلات زیستی، روانی- اجتماعی اطلاق می شود. خانواده درمانی به ویژه در جوامعی که فرهنگی خانواده - محور دارند (مانند جامعه ایران) می تواند کاربرد وسیعی داشته باشد. همچنین وضعیت جامعه ما به عنوان جامعه ای که فرآیند گذار را تجربه می کند و در آن نقش ها در حال دگرگونی هستند توجه جدی به خانواده درمانی را ضروری می سازد.
مفهوم خانواده و ارزش این نهاد اجتماعی برای هر دولت و جامعه ای اساس کار تلقی می شود و هر جامعه متناسب با ارزشهای خود ابتدا به سراغ خانواده می رود تا از درون آن شهروندان آتی خویش را بپروراند این موضوع وقتی اهمیت پیدا می کند که جامعه به خاطر تحولات ساختاری و زیر بنایی به شهروندانی جدید با طرز فکری نو نیاز داشته باشد به همین دلیل است که خانواده یکی از اولین نهادهایی است که در جامعه باید تغبیر کند و تغییری در آن حاصل نخواهد شد مگر از طریق درک و شناخت علمی از کارکردها با توجه به اهمیت خانواده به عنوان اولین ساختار جامعه که پایه و اساس تربیت و تعلیم فرزندان و روابط رسمی و قانونی زن و مرد به شکل یک استاندارد مشروع و مقبول در آن بنیان نهاده می شود، اهمیت توجه و حفظ چنین ساختاری با در نظر گرفتن نقش روانی و روحی عاطفی، اجتماعی و رفتاری آن و الگو برداری فرزندان در یک محیط عاطفی کاملا مشهود است . نظر به اینکه در جوامع امروز درباره آینده خانواده و زندگی خانوادگی عقاید و نظریات متفاوتی ابراز می شود، بسیاری معتقدند که در آینده ای نه چندان دور خانواده به صورتی که هم اکنون وجود دارد، از میان خواهد رفت. ...
خانواده درمانی مداخله ای است که بر تغییر تعاملات بین اعضای خانواده متمرکز است و در آن تلاش می شود کارکرد خانواده به عنوان واحدی متشکل از تک تک اعضای خانواده بهبود یابد. بالینگری که به خانواده درمانی می پردازد می کوشد الگوهای بین نسلی غیرقابل انعطافی را که سبب ناراحتی در درون افراد یا در روابط بین فردی می شود، درهم بشکند. در خانواده درمانی می توان دغدغه های هر یک از اعضای خانواده را مطرح نمود. اما این روش درمانی بیشتر بر روی کودکان موثر است. زیرا واقعیت روزمره کودکان مستقیما تحت تاثیر بافت خانواده قرار دارد.
رفتارگرایی حاصل تحقیقات پاولف، واتسون و اسکینر یکی از قدیمی ترین سنت ها در حرفه های یاورانه است. رفتارگرایی از همان آغاز متوجه رفتارهای قابل مشاهده بود و به افراد در اصلاح رفتارهای ناسازگار کمک می کرد. پس از دهه 1970، مفهوم شناخت در رفتارگرایی ادغام شد و رویکردی با عنوان خانواده درمانی شناختی- رفتاری به وجود آمد.
خانواده درمانی رفتاری روش درمانی نسبتا جدیدی است مه ریشه در تحقیقات مربوط به اصلاح اعمال فرزندان از سوی والدین دارد. در اواخر دهه 1965 اولین کار در این حوزه در مرکز یادگیری اجتماعی اوریگان صورت گرفت. این کار شامل آموزش والدین و افراد مهم در زندگی کودک به عنوان عوامل تغییر بود. فرایند درمانی مبتنی برنظریه یادگیری اجتماعی که بر اهمیت سرمشق دهی رفتارهای جدید تاکید می ورزید، استوار بود و شامل استفاده از جنبه های صوتی و شیرینی بود که به سرعت به سمت استفاده از سیستم های نقطه ای، سرمشق دهی، محروم کردن و توجه مشروط، تغییر مسیر داد. رفته رفته بر کار با خانواده در زمینه طبیعی شان تاکید شد.
در این نقطه که در آن مشاهده کننده مشکلات خانوادگی را براساس یک فهرست ثبت می کرد، و ماهیت خطی داشت، خانواده درمانی رفتاری به وجود آمد تا برای تعیین الگوهای رفتاری خانواده و درمان مشکلات رفتاری خانوادگی از رویکرد تعاملی تری استفاده کنند. گونه ای زا خانواده درمانی که اساسا سیستمی است، خانواده درمانی کارکردی است. ...
عناوین مورد بحث مقاله
تعریف خانواده درمانی و سیر تحول آن
خصوصیات کلی خانواده درمانی
زمان خانواده درمانی
خانواده درمانی ساختاری
خانواده درمانی راهبردی
خانواده درمانی تجربه گرا
خانواده درمانی سیستمی بوئن
خانواده درمانی رفتاری و شناختی
خانواده درمانی مبتنی بر روابط بین فردی
خانواده درمانی بافت نگر
خانواده درمانی راه حل محور
خانواده درمانی روایت محور
خانواده درمانی میلان
خانواده درمانی مبتنی بر رویکرد تحلیل گروهی نظام های باز
خرید و دانلود آنی فایل