تحقیق معیارهای بانك مركزی در راستای اجرای سیاست های پولی مستقل

تحقیق معیارهای بانك مركزی در راستای اجرای سیاست های پولی مستقل تحقیق معیارهای بانك مركزی در راستای اجرای سیاست های پولی مستقل

دسته : اقتصاد

فرمت فایل : word

حجم فایل : 19 KB

تعداد صفحات : 50

بازدیدها : 232

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

معرفی و ارزیابی معیارهای بانك مركزی در راستای اجرای سیاست های پولی مستقل

معرفی و ارزیابی معیارهای بانك مركزی در راستای اجرای سیاست های پولی مستقل

در طول دهه های 70 و80 میلادی ، تغییرات مهمی در عملكرد سیاست پولی به وجود آمد . برای دستیابی مؤثر و كارا به اهداف ، یك دلیل عمده ای برای چنین تغییراتی ، لزوماً طرح عواملی مانند اعتبار ( credibility ) و شفافیت برای دستیابی مؤثر و كارا به اهداف سیاست گذاری بوده و در این راستا ، استقلال بانك های مركزی در اتخاذ سیاست های پولی نیز افزایش یافته است .

در دهة 90 میلادی ، شیلی ، زلاندنو و آرژانتین در قوانین پولی و بانكی خود تجدید نظر كردند در زلاند نو به دنبال اصلاحات مالی ( Finacial Refurm ) میزان استقلال بانك مركزی افزایش یافته و در مجارستان نیز تغییرات قانونی به افزایش استقلال بانك مركزی افزایش یافته و در مجارستان نیز تغییرات قانونی به افزایش استقلال بانك مركزی منجر گردید .

این پدیده در كشورهای برزیل ، استرالیا و ایتالیا نیز مشاهده می شود . بدنبال وقوع این تغییرات سئوال هایی دربارة نحوة برقراری ارتباط مناسب میان دولت و بانك مركزی مطرح گردید . پس از آن ابزارهای سیاست پولی از نوع مستقیم به نوع غیر مستقیم تغییر یافت و امتیازات بانك های مركزی در استفاده از ابزار های غیر مستقیم بیشتر شد .

وجود بازارهای پیشرفته مالی به استفاده بهینه از ابزارهای فوق منجر شد و كلیه عوامل مورد بحث و مستقل شدن بسیاری از بانك های مركزی انجامید . در بخش اول گزارش حاضر ، پس از ذكر مباحث نظری در زمینة استقلال بانك مركزی ، تجربه برخی كشورها در این زمینه ارائه خواهد شد . جهت ارزیابی  استقلال بانك مركزی ، تجربه برخی كشورها در این زمینه ارائه خواهد شد . جهت ارزیابی استقلال بانك های مركزی به دولت ، این معیارها برای دوره زمانی 1990 – 99 از نشریه IFS سال 2000 استخراج و برای دو گروه از كشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بررسی مقایسه ای به عمل آمده است .

به عبارت دیگر ، نسبت های كسری بودجه به GDP ، پایه پولی به GDP و مطالبات بانك مركزی از دولت به GDP محاسبه و سپس به كمك میانگین حاصله از سالهای مورد بررسی ، نمودارهای مربوطه رسم شود . استفاده از پایه پولی در واقع به مفهوم چاپ پول است كه عملكرد بانك مركزی را در برابر كسری بودجه و استقراض دولت از این بانك نشان می دهد .

...

تبین اثرات متغیرهای سیاستی بر تورم ، تراز پرداخت ها و رشد اقتصادی در ایران

بررسی نقش كلیدی متغیرهای بخش واقعی اقتصاد كلان مثل حجم پس انداز و سرمایه گذاری در تعیین نرخ سود و نیز تأثیر متقابل تغییرات نرخ سود بانكی در تشویق مردم به سپرده گذاری نزد بانك ها و تشكیل سرمایه ، رشد اقتصادی كنترل تورم و بهبودتر از پرداخت های جاری همواره ذهن بسیاری از اقتصاددانان مكاتب اقتصادی مختلف را به خود مشغول كرده است . بدیهی است كه لازمة رشد و توسعة اقتصادی هر اقتصاد پویایی جریان دائمی سرمایه گذاری است و این امر میسر نمی گردد مگر آن كه نرخ تشكیل سرمایه در یك جامعه هماهنگ و متناسب با نرخ سود از یك روند پویا و طبیعی پیروی نماید . از نظر علم اقتصاد نرخ تشكیل سرمایه تابعی از حجم پس انداز موجود در جامعه است ، لذا به راحتی می توان دریافت كه هر قدر نرخ سود بانكی در یك اقتصاد در حال توسعه مثل ایران از یك روند مثبت و هماهنگ با نرخ رشد سایر متغیرهای كلان اقتصاد برخوردار باشد امكان رشد حجم پس اندازها و جذب سرمایه گذاری مردم در شبكه بانكی فراهم خواهد شد . در این جا برای تأثیر متغیر سیاستی نرخ سود بر متغیرهای هدف مثل نرخ تورم ، نرخ رشد تراز اقتصادی و تر از پرداخت های جاری ، دیدگاه های مكاتب مخلتف اقتصادی به اختصار مورد بررسی قرار می گیرد . هدف از انجام این بررسی ، تعیین تأثیر متغیرهای ابزاری و سیاستی اقتصاد بر روی سه متغیر كلیدی اقتصاد كلان ، نرخ رشد واقعی اقتصاد ، نرخ تورم پولی و تراز پرداخت های جاری ایران بوده است . دوره مورد بررسی 1377 ـ 1357 می باشد .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید