دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 108 KB
تعداد صفحات : 45
بازدیدها : 508
برچسبها : سیستمهای حسابداری حسابداری ناب حسابداری سنتی تولید ناب
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلپروژه رشته حسابداری بررسی مقایسه ای سیستم حسابداری ناب و سنتی
چکیده
در آغاز قرن بیست و یکم یک بار دیگر با حضور ژاپنی ها انقلاب بنیادی در کسب و کار پدیدار شد. تولید انبوه در عرصه صنعت از بین رفت و تولید ناب جایگزین آن شد که راه حلی نظام مند برای شناسایی و از بین بردن اتلاف ها از طریق بهبود مدام و به جریان انداختن تولید درست در هنگامی است که مشتری به آن نیاز دارد. در این مقاله ضمن بررسی تفکر ناب به عنوان پارادایم جدید کسب و کار که مبتنی بر ارزش آفرینی برای مشتری است پس از بیان مفهوم اتلاف و جریان ارزش در فرهنگ تولید ناب، هزینه یابی جریان ارزش که الگوی هزینه یابی تولید ناب است معرفی می شود و به تفضیل نحوه به کارگیری آن برای تدارک اطلاعات مفید و به موقع جهت حذف اختلاف، پیگیری کمال و ارزیابی عملکرد و استقرار سیستم های کنترل داخلی متناسب با رویکرد ناب که از اصول بنیادی تفکر ناب است ارائه می شود.
واژه های کلیدی
تولید ناب، جریان ارزش، اتلاف، حسایداری ناب، هزینه های جریان ارزش، کارت امتیازی.
تاریخ پیدایش سیستم های حسابداری بی ارتباط با تاریخ تکوین حسابداری نیست چرا که هر کجا در مورد روش ارایه اطلاعات مالی و نحوه تهیه گزارشات صحبت شود، گوینده جهت انتقال نظریات خود ناچار از استفاده از مثال ها و ناگزیر از استناد به روش هایی است که مجموعه این روش ها و سلیقه ها در حقیقت نشان دهنده سیستم خاصی از حسابداری در صنعت یا بخش اقتصادی مورد نظر است.
حتی اساتید صاحب نظر حسابداری نیز در کتاب های خود (به خصوص در کتب حسابداری مدیریت و شعبات آن مانند حسابداری صنعتی) سیستم های خاصی از حسابداری را به عنوان دانش یا فن حسابداری مطرح کرده و ناخودآگاه از روش یا سلیقه خاصی به عنوان اصل و اساس یاد کرده و از آن دفاع نموده اند. حسابداری را در اصل یک سیستم اطلاعاتی می دانند و اما قدمت حسابداری و یا بهتر بگوییم سیستم حسابداری به زمانی مربوط می شود که انسان اولیه با شمارش آشنا شد.
آثار تاریخی به دست آمده از تمدن های باستانی نشان می دهد که در حکومت های نخستین و حتی قبایل و اقوام اولیه نیز برای ثبت اطلاعات مربوط به مبادلات تجاری و گرفتن مالیات و طرح و پرداخت مخارج حکومتی، روش هایی ابداع شده که اگر شباهتی با حسابداری امروز ندارد ولی نشان از قدمت و سابقه تاریخی این رشته از دانش اجتماعی بشر دارد. ...
از چگونگی سیستم های مالی و نحوه نگهداری حساب ها در ایران قبل از اسلام آثار مکتوب قابل توجهی در دست نیست. آنچه که مسلم است در امپراتوری های هخامنشی و ساسانی حجم بزرگی از فعالیت های دیوانی و حکومتی به گرفتن باج و خراج از حکام ایالات و ولایات و پرداخت موجبات سپاهیان و دیگر عوامل حکومتی اختصاص داشته که جهت نگهداری اطلاعات آن قطعاً سیستم های دقیق و مناسبی وجود داشته است، ولی متاسفانه به جز نوشته های تاریخی معدودی از محققین مانند ویل دورانت در کتاب هایی نظیر تاریخ تمدن، آثار مستند دیگری در این مورد در دست نیست.
طبق این مستندات، در این دوران افرادی که به چشم و گوش شاه موسوم بودند ضمن کارهایی که انجام می دادند مسیله نظارت بر جمع آوری خراج را نیز بر عهده داشتند. این نظام بدون اینکه تغییرات عمده ای در آن ایجاد شود تا قبل از اسلام به همین شکل ادامه داشته است. ...
تفکر ناب به سرعت پارادایم غالب تولید می شود. واحد های تجاری برای به حداکثر رساندن سود و ارزش خود از فلسفه ها و روش های گوناگونی استفاده کرده اند.
این تلاش ها از دهه 1980 به بعد جنبه علمی بیشتری پیدا کرد و شرکت ها با به کارگیری روش های علمی تکنیک تولید ناب و حسابداری ناب سعی کردند شیوه خود را بهتر کرده و راهبردهای کار آمد را مورد استفاده قرار دهند. به رغم اینکه شرط لازم برای تحقق اهداف تولید ناب، استقرار سیستم حسابداری ناب است و بدون کاربرد این سیستم فرآیند تولیدناب در همین مرحله کاربردی ابقا شده و توسعه نخواهد یافت اما در عمل فاصله محسوسی بین رشد سیستم های تولید ناب و حسابداری ناب وجود دارد. همان طوری که شرکت با تولیدناب رشد می کند و تفکر ناب برای بخش زیادی از فرآیندهای تولید به کار گرفته می شود حسابداری ناب به شکل عمیق تری می تواند معرفی شود، سیستم های هزینه یابی استاندارد بی حاصل می تواند حذف شوند و به جای آنها روش های قابل فهم صحیح و ساده هزینه یابی جریان ارزش جایگزین شود. پس لازم است برای دستیابی به پیشرفت اهداف ناب از سیستم حسابداری ناب استفاده شود.
فهرست مطالب پروژه
چکیده
مقدمه
مقایسه سه شیوه تولید.
حذف اتلاف هدف بنیادی تولید ناب (Waste Muda)
شفافیت و بهبود مستمر (کایزن)
اتلاف های هفت گانه و سیستم های سنتی حسابداری
هزینه یابی جریان ارزش
حسابداری ناب و تقویت کنترل های داخلی حسابداری
مزایای حسابداری ناب
فصل دوم
حسابداری سنتی
تاریخچه سیستم های حسابداری در ایران از قبل اسلام تاکنون
فصل سوم
روش های رسیدن به حسابداری ناب
تفکر ناب
اصول تفکر ناب
فعالیت های ناب
تولید ناب
حسابداری ناب
تفاوت محیط حسابداری ناب و محیط حسابداری سنتی
جنبه های مهم حسابداری ناب
نتیجه
حسابداری ناب یکی از ابزار های پیاده سازی تفکر ناب
منابع
خرید و دانلود آنی فایل