دسته : -فایل
فرمت فایل : word
حجم فایل : 37 KB
تعداد صفحات : 22
بازدیدها : 906
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمقاله جایگاه حقوق گردشگران خارجی از نگاه اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران
چکیده:
در مقاله حاضر جایگاه حقوقی گردشگران خارجی از نگاه اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است.امروزه توجه به مقررات حقوقی یکی از عوامل اساسی در توسعه صنعت گردشگری است. براین اساس از همان ابتدا، توجه ابعاد حقوقی مسئله مورد توجه دستاندر کاران عرصه گردشگری بوده است. قانونمداری مبتنی بر تدوین قوانین و مقرراتی است که وظایف و حقوق دوسویه گردشگران و جامعه میزبان را روشن مینماید و هدف آن سامانبخشی به فعالیتهای عرصه گردشگری در جهتی پایدار است.
کشور ایران با سابقه دیرینه تاریخی، برای اولین بار با تاسیس اداره امور گردشگری در وزارت کشور، امکاناتی را برای توسعه و گسترش این صنعت فراهم ساخت. با تاسیس وزارت اطلاعات و گردشگری در سال 1353، اقدامات در عرصه گردشگری جدیتر شد و آییننامه اجرایی آن تصویب شد.در نگاه و اندیشه دین اسلام نیز همواره بر مودت و دوستی با بیگانه(گردشگران یا غیره)، در قالب آیات و روایات متعدد تاکید شده است. در این مقاله ضمن تحلیل و تشریح پیشینه و خاستگاه گردشگری، جایگاه حقوقی آن از نگاه اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران، تبیین میگردد.روش این پژوهش مبتنی بر روش توصیفی-تحلیلی و مطالعات اسنادی و کتابخانهای است.نتیجه بررسیهای صورت گرفته، نشان میدهد که قوانین کشور از یک ضعف عمیق در رابطه با قوانین گردشگری رنج میبرد وکمبودهای خاصی بویژه فقدان یک کد اخلاق گردشگری در چهره گردشگری کشورمان نمایان گشته است. و لذا تدوین قوانین پویا و در ارتباط با خواست و آسایش گردشگر و البته با توجه به شرایط فرهنگی کشور امری حیاتی است.
واژگان کلیدی: گردشگری ، قانون، اسلام ،حقوق گردشگران،جمهوری اسلامی ایران
مقدمه:
گردشگری به عنوان صنعت نوظهور عصر جدید به یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان تبدیل شده است.امروزه از گردشگری به عنوان صنعت بدون دود که هم علت و هم پیامدی در روند جهانی شدن است یاد میشود(Mow forth & Muny,2003:p8)،چنانکه بسیاری از برنامهریزان و سیاست گذاران توسعه نیز از صنعت گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد میکنند(افتخاری و مهدوی،1:1384).علاوه بر بعد مادی، گردشگری در ساخت جهانی سرشار از صلح و صفا بسیار مفید و موثر است.سیروسفر انسانها به نقاط مختلف دنیا موجب انس و الفت ملتها میشود و به مردم جهان میفهماند که به رغم تفاوتهای فرهنگی و نژادی، میتوانند در بسیاری از جنبههای زندگی، هماهنگ و متحد باشند.با این تفاسیر مداخله دولت در امور جهانگردی امری انکار ناپذیر است و بهرهبرداری پایدار از تمام ظرفیتهای گردشگری تنها در سایه قواعد اصولی و قانونی امکانپذیر است.به عبارتی صنعت گردشگری بدون مداخله دولتها قادر به بقای خود نیست، زیرا تنها دولتها هستند که توان تامین ثبات ،امنیت و مهمتر از همه وضع قوانینی در رابطه با حقوق گردشگران را دارا میباشند(بنادرویش،23:1382).بنابراین امروزه حکومت علاوه بر مسئولیتهای گذشته، مسئولیتی جدید را بر عهده دارد که از آن با عنوان "جهانگردی" یاد میشود(هال کالین و جنکینز،15:1383).
خرید و دانلود آنی فایل