پایان نامه رابطه شخصیتی پنج عاملی کاستا با تاب آوری دانشجویان

پایان نامه رابطه شخصیتی پنج عاملی کاستا با تاب آوری دانشجویان پایان نامه رابطه شخصیتی پنج عاملی کاستا با تاب آوری دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 115 KB

تعداد صفحات : 89

بازدیدها : 269

برچسبها : تاب آوری شخصیت دانلود پایان نامه

مبلغ : 8500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه روانشناسی بالینی :بررسی رابطه شخصیتی پنج عاملی کاستا با تاب آوری در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

در این پایان نامه سعی کرده ایم به بررسی رابطه شخصیتی پنج عاملی کاستا با تاب آوری در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل بپردازیم .

بیان مسأله

اولین متغیر بررسی تاب آوری می باشد :

واژه تاب آوری را می توان به صورت توانایی بیرون آمدن از شرایط سخت یا تعدیل آن تعریف نمود. در واقع تاب آموری ظرفیت افراد و برای سالم ماندن و مقاومت و تحمل در شرایط سخت و پر خطر است که فرد نه تنها بر آن شرایط دشوار فائق می شود بلکه طی آن و با وجود آن قوی تر نیز می گردد. تاب آوری در مورد کسانی به کار می رود که در معرض خطر قرار می گیرند ولی دچار اختلاف نمی شوند از این رو شاید بتوان نتیجه گیری کرد که مواجه شدن با خطر شرط لازم برای آسیب پذیری هست اما شرایط کافی نیست.

دومین متغیر مورد بررسی در تحقیق شخصیت می باشد:

اسلام، ویژگی های شخصیت نابهنجار و بیمار و به تعبیر اسلامی (فی قلوبهم مرض) را در بعد عقیدتی عاطفی، عقلانی، شناختی و خصوصیاتی بدنی بیان کرده است.

تاکنون تعاریف متعددی ارائه شده که همگی بر اهمیت تمامیت و یکپارچگی شخصیت تاکید ورزیده اند. آلپورت، شخصیت را چنین تعبیر می کند که عبارت است از ویژگی های منحصر به فرد و ویژگی های پایدار که در موقعیت های مختلف تغییر می کنند و به عبارتی می توان گفت شخصیت به ویژگیهای بیرونی و قابل رویت ما اشاره دارد، بعضی آن جنبه هایی از ما که دیگران می توانند ببینید.

این پژوهش درصدد پاسخ دادن به این سوال است : آیا بین شخصیت پنج عاملی کاستا با تاب آوری در بین دانشجویان رابطه وجود دارد؟

مقدمه

یکی از مهمترین توانایی های انسان که باعث سازگاری موثر با عوامل خطر می شود تاب آوری است . تاب آوری عاملی است که باعث انعطاف پذیری و مقابله موثر با عوامل و موقعیت های استرس زا می شود. تاب آوری در طی دو دهه گذشته در حوزه روان شناسی توجه روز افزونی با خود کسب کرده است.

مفهومی که گر چه هنوز در مورد ماهیتش توافق چندانی صورت نگرفته است اما به دلیل یکی از شاخصه های سلامتی روانی است اهمیت خاصی دارد. این فرایند خود به خود ایجاد نمی شوند مگر اینکه فرد در موقعیت دشوار و ناخوشایندی قرار گیرد تا برای رهایی از آن صدمه پذیری کمتر، حداکثر تلاش را برای کشف و بهره گیری از عوامل محافظت کننده (فردی و محیطی) در درون و بیرون خود که همواره به صورت بالقوه وجود دارد به کار گیرد. فرایند تاب آوری فقط داشتن فهرستی از ویژگیها نیست . تاب آوری نتیجه فرایندی تاب آفرینانه در زندگی واقعی است . منطق تاب آوری شباهت بسیار به متعلق واکسیناسیون دارد.

تاب آوری

انسان ها در برابر شرایط نامساعد، خطرها و ناملایمات معمولا احساس بی پناهی می کنند و در بسیاری مواقع نیز سعی می کنند که در برابر خطرها و موقعیت ناگوار تحمل نمایند و نتایج غیر منتظره ای به دست می آورند. توانایی اجرای این (جادوی رایج) اغلب در حوزه علوم اجتماعی به عنوان انعطاف پذیری یا تاب آوری نام دارد.

کاتر تاب آوری را به عنوان روشی برای اندازه گیری توانایی فرد در مقابله با عوامل استرس زا و عواملی که سلامت روان فرد را تهدید می کند، تعریف کرده است .افراد تاب آور دارای رفتارهای خود شکنانه نیستند. از نظر عاطفی آرام بوده و توانایی مقابله با شرایط ناگوار را دارند. راه های بدست آوردن تاب آوری را داشتن سرسختی، خود افزایی، مقابله سرکوبگرایانه، داشتن خلق و خو و احساسات مثبت می داند.

برای درک تفاسیر و روش های مرتبط با تاب آوری، ممکن است به تمایز بین احتمال خطر و مصادیق تاب آوری نیاز داشته باشیم. در سه دهه اخیر تحقیق کاملی در این خصوص انجام و نمونه های تاب آوری جمع شده است.

تاب آوری به عنوان قدرت یا توانایی برگشتن به زندگی اولیه و شروع وضعیت جدید از طریق کاهش فشار عصبی یا تحریف آن و جایگزینی نشاط تعریف می گردد. تاب آوری همچنین به عنوان توانایی بهبود بیماری افسردگی یا مسائلی از این دست نیز فهمیده می شود...

شخصیت

شاید بتوان شخصیت را اساسی ترین موضوع علم روان شناسی دانست. لغت شخصیت که در زبان لاتین Personalite و در زبان انگلوساکسون personality خوانده می شود، ریشه در کلمه لاتین پرسونا دارد. این کلمه به نقاب یا ماسکی گفته می شود که در یونان قدیم، بازیگران تئاتر بر چهره خود می زدند.

بنابراین مفهوم اصلی و اولیه شخصیت، تصویری ظاهری و اجتماعی است که بر اساس نقشی که فرد در جامعه بازی می کند، قرار دارد. یعنی در واقع، فرد به اجتماع خود شخصیتی را ارایه می دهد تا جامعه بر اساس آن وی را ارزیابی کند.

شخصیت در یک معنای کلی، یعنی جنبه های بی همتا و نسبتا پایدار درونی و بیرونی منش فرد، که در موقعیت های مختلف بر رفتار وی تاثیر می گذارند...

فهرست مطالب پایان نامه

مقدمه

بیان مسأله

ضرورت اهمیت تحقیق

اهداف پژوهش

هدف کلی

اهداف جزئی

فرضیه های پژوهش

تعریف نظری و عملی متغیرهای پژوهش

تاب آوری

شخصیت

تعاریف نظری و عملیاتی

تاب آوری

مدل های نظری تاب آوری

مدل اول :تاب آوری به مثابه توانایی شخصی در مقابله با ناملایمات

مدل دوم : تاب آوری به عنوان کسب نتایج مثبت از شرایط ناملایم

مدل سوم : تاب آوری به عنوان فرآیندی چند وجهی

شخصیت

کمپبل

گوردون آلپورت

آدامز

کارل راجرز

جی بی واتسون

اریک اریکسون

جورج کلی

زیگموند فروید

کیفیت تشکیل و تکوین شخصیت

تفاوت شخصیت با فطرت

عوامل بوجود آورنده شخصیت

نظریه های شخصیت

نظریه کرچمر

رویکرد یادگیری اجتماعی

کارل گوستاو یونگ

رویکرد رفتاری

رویکرد شناختی

تحقیقات انجام شده در خارج کشور

تحقیقات انجام شده در داخل کشور

روش پژوهش

جامعه آماری

نمونه های آماری و روش نمونه گیری

روش جمع آوری اطلاعات

ابزار های پژوهش

بخش اول آمار توصیفی

بخش دوم آمار استنباطی

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید